honey bee lyrics

Na korisnim svojstvima meda i pcela osah, bumbari i mravi.

Zanimljivi - pcela i meda

Bolesti pcela

Bolesti pcela mogu se podijeliti u dvije glavne skupine: zaraznih i nezaraznih. Nezaraznih bolesti javljaju bez mikroba ili invazivna kao rezultat povrede uvjeta pcela i hranjenja. Oni ne prenose od bolesnih na zdrave obitelji i obitelji u rjesavanju uzrok bolesti obicno se odrzavaju. Zarazne bolesti se javljaju kao posljedica uvodenja obiteljskom okruzenju od patogena. Oni su obicno se prenose od obitelji do obitelji. Zarazne bolesti su podijeljeni u dvije siroke skupine: zarazne i parazitarne. Infektivne bolesti Povrce podrijetlo, njihova je uzrokovana bakterije, gljivice, virusi.

Bolesti pcela insekt

Invazivne bolesti nastaju pod utjecajem zivih organizama. To moze biti najjednostavniji, crvi, grinje, i insekata. Glavni izvor infekcije je pcela obitelji zarazene od strane zastupnika. Bolesni pcele izlucuju uzrocnika u okolis kroz udisanje, probavu, reprodukcija. U bolesna pcela obitelj moze akumulirati veliki broj infektivnih, sposoban za sirenje zaraze s uvidom u obitelji desetaka tisuca pcela.

Tako je u pcelarstvu naglaskom na higijenu i preventivne mjere za pcelinjaka. Za zdrave kosnice uzrocnika bolesti moze dobiti uz rojeve lutanja, trutovi, a pcele rally sa susjednim pcelinjaka. Drugi nacin sirenja zaraze kroz pcelarstvo opreme, pcelarstvo ruke, itd. Ponekad prijenos infekcije moze doprinijeti kvariti. Ovo je neki od krpelja, mravi, ose, earwigs i drugih kukaca. Obicno nakon infekcije odvija neko vrijeme tijekom kojeg se bolest razvija u latentnom obliku, a ne pojavljuju klinicki. Za brzo tece razdoblja inkubacije bolesti u rasponu 2 do 4 dan za kronicne infektsiyot 2 tjedna ili vise.

Bolesti pcela pcele obitelji

Isto tako, u nekim slucajevima, bolest se moze pojaviti u skrivenim latentnom obliku, bez jasne klinicke implikacije. To je ozbiljan problem, jer u ovom slucaju dugo vremena bolest manifestira. Takav protok obiljezje niz vrlo ozbiljnih bolesti, kao sto su akarapidoze, foulbrood, neke virusne infekcije, itd. Kada se bolest klinicki manifestira i dijagnosticira na neki nacin, ovaj obrazac je ocit. Stabilnosti obitelji na mikroorganizme i njihove otpadne tvari naziva se imunitet. Imunitet je urodena i stecena. Urodene imunosti obavlja se svi organi i tkiva u tijelu pcela.

Ovisno o moci i zivot pcela imunoloskog sustava mogu povecati ili, obratno, da opada. Na temelju materijala ukrpaseka.ru

Povezani postovi:
  1. obnozhka

mrav, pcela obitelji, bolesti pcela, pcelarstva, pcelinjak, insekata


Copyright pcela.strob.info All Rights Reserved

Med je vrlo koristan.