honey bee lyrics

Na korisnim svojstvima meda i pcela osah, bumbari i mravi.

Zanimljivi - pcela i meda

Hranjenje pcela

Hranjenje pcele nektar

Pcele su hranjeni tijekom posta, i kako bi ih navesti na zakljucak leglo kada nema prihoda iz prirodnih izvora nektara. Hranjenje pcela sa sirupom je nepozeljno jer je skupo, tesko i moze uzrokovati krade pcela. Dakle, proljece je bolje hraniti suhom, iskristaliziralo secer na list papira staviti na okvir. U nekim slucajevima, za hranjenje pcela moraju pribjeci i jesen, kada se kosnice je pumped out previse meda (cak i iz legla gnijezda). Uz tako velik Primjena meda ne bi bilo ustede, jer se secerni sirup moze zamijeniti medom.

U podrucjima gdje nema jesen mito, to je pozeljno primijeniti hrane supers. Kada se prirodni resursi obitelji pcela sastoji se od nekvalitetan ili padevogo meda, sasvim je moguce da pumpa iz cesljevi i hrane sirup pcele secerom. Medutim, u posljednjih nekoliko godina, sve vise i vise pcela lijevo sasvim zreo i dobro zatvorenim meda, prikupljenih iz razlicitih izvora. Vrlo rijetko u zimi pcele u divljini note njihove smrti, uzrokovane takve prehrane. Obicno, pcele su hranjeni secerne repe ili secerne trske u obliku pijeska. U tu svrhu ponekad koristi smedi secer, ali to je manje pogodan jer sadrzi stetne za pcele guma. Kukuruz secera i glukoze takoder ne moze dati pcele zbog zubnog mesa.

Ako je pcelinjak med cesljeve sa zatvorenim, izraden od cistog secera moze se pripremiti drzave kandidatkinje i staviti ga na okvir. U ekstremnim slucajevima, ako je pcela u kosnici letjeti ili dovoljno vlage na vrhu okvira se stavlja komada suhe secera. Na temelju materijala pasika.ru

leglo, pcelinjak i nektara


Copyright pcela.strob.info All Rights Reserved

Med je vrlo koristan.