honey bee lyrics

Na korisnim svojstvima meda i pcela osah, bumbari i mravi.

Zanimljivi - pcela i meda

Hranjenje pcela u proljece

Izlozba pcela je rano ili pravovremeno. To ne ovisi toliko o vremenu, ali o stanju obitelji, temperaturu, vlaznost i ventilacija, u kojem su nastanjeni. Kada se nepovoljne zimske (teski proljev pcele) organizirati pcela kruzio iznad rano. U tu svrhu, izabrati se grije na suncu i zasticena od vjetrova ogradu ili zid u kuci mjestu. Njegova jasna snijega, pospite slame, sijena ili pokriti tolyu, staru odjecu, drvene stitove.

Tek tada postavljena kosnica. Ucinite to u drugoj polovici ozujka, u mirnom suncan dan kada je temperatura u hladu dosegao 35 'S. Cijeli sunca na suncanom dijelu najvise uznemiruje pcela overflying. Cijela obitelj je izlozena na vanjski osjeca bolje nego Zimovniki. Kada lete iznad kukci, obicno kosnica izrade jedan ili dva kruga, slijetanja u blizini odmor. Bolje je, naravno, ako se zemljiste na nesto toplo, nego snijeg, koji se moze zamrznuti. Slijed operacija na izlozbi u svim slucajevima gotovo identicne.

U vecernjim satima priprema za svaku obitelj jedan medopergovoy okvir. Tijekom noci su dobro grijane. Zatim, nakon postavljanja kosnice, oni ne ohladi gnijezdo. Amaterski pcelinjak obicno nema vise od jedne sustavima dodatnog tri desetak obitelji.

Izloziti joj u ranim jutarnjim satima do 10 sati, ali ne u vecernjim satima, kao sto je industrijska pcelinjaka. Do tog vremena zrak je vec toplo. Prije uklanjanja kosnica iz Zimovniki ulaza zatvorena u potpunosti. Korpusa pazljivo uklonjena s polica, staviti na nosila i uze nosio na mjesto priprema. Stavite na nosilima osip godina prije, tako da asistent moze vidjeti iznenadne pojave pcela i poduzeti trenutnu akciju. Tolerirati tijelo njezno, izbjegavajuci nagle pritisaka i naginje.

Zurba ponekad dovodi do promjena u kosnici okviri i ozljede maternice. Ulazi su obicno otvorene tek nakon instalacije posljednjeg kosnice. Ako pcele iznenada uspon iz pukotine kosnice ulaza otvoriti odjednom. Zatim insekata brze smiri. Ako su kosnice postavljeni u blizini, zatim otvorite ulazima sve odjednom, i nakon jednog, tako da nije bilo okupljanje pcela. Sat kasnije, otvorite drugi ulazima. Zatim stanovanja dozvoljeno na 34 valjanje dim. To uzrokuje pcele skupljati prije leta za zobiki med. Inace ne mogu vratiti zbog nedostatka snage. Kako bi se ubrzao kruzio i pritegnite ga do veceri, mozete ukloniti pokriva kosnica barem kroz jedan i skrenuti s jedne strane kruga.

Jaka suncana svjetlost, toplina, svjez zrak odmah mamac pcele van. A nema vremena za gnijezdo vrlo cool. Na preleta moze utvrditi status obitelji. Prijateljski kukaca tezinu i uze donosi svoja gnijezda u redu (smeca odlaganje, secer kristal, mrtve pcele) pokazuje ih rado zime.

Obitelj je ostala bez maternice, obletyvayutsya lose. Pcele kruze oko kosnicu za dugo vremena, slucajno trcanje i tap-rupu na zidu, cesto zadah jedni druge. Ova obiteljska od prekomjerne brige je oponoshena, insekata oslabljena. Ide van, nisu ogromna, srati u ispust. Obitelji koje pate od gladi, previse obletyvayutsya lose. Pcele su iscrpljeni. Polazak iz slavine-rupu, oni odmah pada na tlo, puzati. Rise da ih vise nije moguce. Nakon sto je skretanje na prednjem zidove kosnice je pozeljno staviti stitove, sto bi pritenyat god.

Ako ih nemate u jasan studen vremenu svijetle zrake od sunca moze mamac pcele van i oni ce se smrznuti. Osim toga, na ulici mogu zavesti pcele i ptice kucanje o svojim tap-rupu i jesti ih. Pazljivo promatranje preleta, pcelar kaze slabe obitelji, a zatim nastavite na svoje spasavanja. Prvo, ona proucava obitelji sa znakovima od gladi. Prazna stanica u kosnici zamjenjuje Medo-pergovye. Med od pre-sprinkles s toplom vodom. Nakon toga grije kosnicu sa svih strana, a na krilu stavlja prostirka iz novina. U jutarnjim satima pcele ce zivjeti.

Onda je bolje presaditi u cistu kosnice. Evo kako. Stambeni pcele ukloniti iz kocice i ostaviti, a na njegovo mjesto staviti ciste, po mogucnosti iste boje. Tada se obitelj uz pomoc prilagodbe od tri okvira odjednom, a nalazi se u praznu kosnicu. Ako je obitelj mala i ima samo 45 okvira, to moze biti transplanted odmah. Da biste to ucinili, spojite dva razreda s vijka na rubovima okvira i podignite sve odjednom. Uz dobru pripremu, takav prijenos traje samo 57 minuta. Pruziti prvu pomoc u iscrpljeni obiteljima pcelar do veceri trebali bi jednom-over i ostatak kosnica. Ako imaju med, a zatim uklonite pecatnjak, rafiniran, iskristaliziralo ne on.

Ako med je tekucina, taj pregled obitelji vise. Ako med u gnijezdo nije bio, ili kristalizirana, kosnice nalazi Medo-pergovaya okvira. To supstituiranih izravno na pcele. Vrijeme je za pregled kod pcelara je vrlo mala. Samo sat vremena pol prstena. Nakon 17 sati postalo hladno, i ovaj put sve kosnice trebaju biti zatvorena.

Ako je gnijezdo nece biti otvorenih i zatvorenih legla, tako da nema maternicu. U tom slucaju, ozaloscene obitelji staviti na mjesto natrag-priprema kosnice. Stavite ga toplo meda i tiskani okvira s pcelama i kraljica jezgre. Zatim da su pcele od bezmatochnoy obitelji.

Kosnice dobro je izoliran od vrha i poklopac. Ulaz donjem lijevom otvoren za 13 pcela. Kada je udruga obavlja se na prvi dan fly-oko, sirocad pcele ne bore s pridoslicama i ne ubije kraljicu. Ako ovo djelo odgodena do sljedeceg pregleda, udruga ne ide bez borbe. Ovaj dodatni gubitak pcela. U nekim amaterskim pcelinje kraljice su bez rezervnih u jezgri. Zatim roditelja pcele vezane za uze obitelji slaba.

Ako promijenite kobila svake godine ili godinu dana nakon sto su tolerirati zime. To ce uvelike olaksati rad pcelara u proljece. Tijekom transplantacije ne jasno opseg od voska i propolisa. S jedne strane, to zahtijeva puno vremena s druge strane oni ce biti korisno za pcele.

U drugih kukaca ih ne donose u kosnicu. Na temelju materijala medovoi.com

Povezani postovi:
  1. meda zbirke

kosnica, leglo, pcelinjak, Ambrosia, maternica, propolis


Copyright pcela.strob.info All Rights Reserved

Med je vrlo koristan.