honey bee lyrics

Na korisnim svojstvima meda i pcela osah, bumbari i mravi.

Zanimljivi - pcela i meda

Pcelinji otrov

Pcelinji otrov koristi se u narodnoj medicini od davnina za lijecenje reumatizma, gihta isijas, neuralgije i drugih bolesti. Klinicka studija na njegovu uporabu u medicini se nastavlja. Najveci terapijski ucinak se postize uvodenjem svjezeg otrova u kozu izravno zaoka pcele. Trenutno, farmaceutska industrija proizvodi niz proizvoda iz pcelinjeg otrova. Pcelinji otrov pcele obitelji

Do nedavno dobio pcelinji otrov, nanoseci im da ubosti bilo kojeg materijala. Miris otrov i privuci druge pcele i oni napustili svoje stingers u istog materijala, dok su sami bili ubijeni. Materijal je bio opran sa destiliranom vodom, filtrirane rjesenje otrov na licu mjesta, a na farmaceutske biljke je provedena druge operacije. U danasnje tehnologije za komercijalnu proizvodnju pcelinjeg otrova koristeci "muzilica", staklena ploca s metalnim vodicima polozen napon od 9 V struja pcela, trcanje na tanjur, identificira otrov. Medutim, ona ne gubi zalac ostaje ziv.

Jedinica za 1-2 h. Nakon susenja, otrov noz za brijanje cetke. Prikuplja mu posebno obuceno medicinsko osoblje. Da biste dobili odabranih obitelji pcelinji otrov s najmanje 10 staza i 6-7 okvira legla pcela sa. Obitelji moraju u potpunosti biti osiguran ugljikohidrata i proteina hrani, kao sto pcele uzgojenoj u nedostatku peluda, otrova ne rade. Optimalni razdoblje za koje se otrov od pcela obitelji za 30-40 dana prije glavne med zbirke.

Odabir otrov u med naplate smanjuje produktivnost obitelji. Ne mozete dobiti otrov u rano proljece, kada se obitelji jos nisu zamijenjeni nad-prezimila pcele. To je najbolje uciniti u lipnju-srpnju, kada je pcelinji otrov ima najvecu aktivnost. Trenutni metode utvrdivanja i ocjenjivanja kvalitete pcelinji otrov je vrlo naporno, vremena, zahtijevaju posebnu opremu i kemikalije. Takve studije ne moze drzati u pcelinjak, ali dovoljno cesto da pcelarima koji tek pocinju da se proizvod pcela, potrebno je odmah utvrditi da su: otrov ili nektar. Naravno, iskusni pcelar moze instalirati u boji, teksturi, karakteristican uzorak na staklo nakon susenja.

U tom smislu, predlozio vrlo jednostavan nacin da se identificiraju otrov, koji se temelji na principu interakcije heparina s glavnim aktivni princip pcelinjeg otrova melittin. Morate kupiti u bilo kojoj ljekarni heparina koji sadrzi 1 ml od 5000 ovu tvar. Od standardnih bocica, koja sadrzi 5 ml heparina, uzeti 1 ml i razrijediti ga 100 puta. Razrijedena otopina heparina, uzeti 1 ml i sipati u cijev. Preostalih heparin pohranjene u zatvorenoj ambalazi u hladnjaku. Vrh pincetom (oko 3 mg) dobivena je nakon elektrostimulacije uzeti stvari i staviti u cijevi s razrijedenim otopinom heparina. Ako imate otrov kvaliteta pcela, in vitro raspad nakon bijeli zasicene otopine s prilicno velikim pahuljicama polako rijesiti na dno.

Ako imate mjesavinu nektar, pelud i propolis, nakon sto je filtriranje sadrzaja cijevi ce ostati transparentan. Na temelju materijala iz mog-farmer.ru

pcelinji otrov, med prikupljanje, pcelinji obitelji


Copyright pcela.strob.info All Rights Reserved

Med je vrlo koristan.