honey bee lyrics

Na korisnim svojstvima meda i pcela osah, bumbari i mravi.

Zanimljivi - pcela i meda

Pcelinji vosak kao lijek

Kao lijek, pcelinji vosak se spominje u drugom tisucljecu prije Krista (Drevni Egipat). Srednjovjekovni lijekova temelji se na radovima i Dioskarida Galeniusa nasiroko koristi med i vosak za proizvodnju terapeutskih agenata, vosak je bitna za proizvodnju masti i poultices. Vosak je proizvod dostupan je vosak zlijezde pcela od 12-og dana zivota kukaca. U pocetku vosak je u tekucem stanju. Na dodiru sa zrakom, to ide u cvrstom stanju. Proizvodnja od voska - organski potreba za pcele, jer je rezultat metabolization od apsorbiranih hranjivih tvari. Ona ne sadrzi dusik.

Utvrdeno je da za jedan kilogram voska pcele trose 3,35 kg bakra, ili 4,70 kg secera i malo peluda. U kemijski sastav se sastoji od: miritsin (palmitinska kiselina ester s mirilovym alkohola) - 80%, Tsering (mjesavina melizinovoy i tseratinovoy kiselina) - do 19%, u razlicitim postocima - visi alkoholi, boje, tserolein, ugljikovodika, bez kiseline, dominira tseratinovoy kiselina. Osim ovih organskih komponenti, otkrio je prisutnost u vosak faktor za antibiotik akciju. Vosak je bakteriostatski faktor koji moze biti izvaden iz rastopljeni vosak toplim aceton.

Studija sastav pcelinjeg voska otkrio prisutnost znacajan postotak vitamina A, koji igra vaznu ulogu u prehrani i popravak tkiva, prvenstveno kozu. Te tvari daju vosak omeksavanje, anti-upalni svojstva koja pomazu lijeciti rane, tako da vosak se primjenjuje u terapeutika i kozmetici jos od antickih vremena. Takav je kratak opis sedam pcelinjih proizvoda: meda, pelud, pelud, mlijec, propolis, pcelinji otrov i vosak, s cudesnim svojstvima. Poznavanje strukture i mehanizam njihovog formiranja, to ce biti lakse razumjeti ucinke navedeno u primjeni razlicitih pripravaka koji sadrze jedan ili drugi pcelinji proizvodi.

Pcelinjeg voska kao lijek pcelinji otrov

Uostalom, oni se koriste za proizvodnju apitherapeutical i kozmeticki proizvodi su siroko reklamirao danas.

Povezani postovi:
  1. surla

pcelinji vosak, pcelinji otrov, pcelinji proizvodi, maticne mlijeci


Copyright pcela.strob.info All Rights Reserved

Med je vrlo koristan.